Biografie van een zanger

Al vanaf januari 2007 is Ernest van Hartingsveldt de vaste huis zanger van het café van zanger Peter Beense. Toen Peter in 2015 zijn zaak verkocht is het Café Bolle Jan, recht tegenover het cafe Peter Beense, die hem benaderen om bij hen huis zanger te worden, inderdaad het cafe van de ouders van zanger René Froger. Tot op de dag van vandaag kun je hem daar nog steeds horen zingen. In 2008 brengt Ernest zijn eerste single uit genaamd “Hoe kan ik van je houden”, EMI Music plaatst deze track dan ook meteen op de driedubbel cd “Het mooiste van Amsterdam”. Ok bij voetbal club Afc Ajax mag Ernest zijn kunsten vertonen en in 2010 zingt hij zijn eerste top 100 notering “Vrij zijn”. In het programma Herrie in je huiskamer van Herman den Blijker laat hij zien dat hij naast zingen ook nog kan koken. 2012 is de premiere van de film “Ik stond erbij”. Ernest vervult daarin één van de drie hoofdrollen. Het is een documentaire van regisseur Niels van Koevorden en won op het Full Frame Film Festival in Durham de ‘Jury Award for Best Short’. Door het winnen van de prijs is de film meteen in de race voor een nominatie voor de Oscars van 2014. Ik stond erbij is een unieke film waarbij kersverse papa’s hun kant van de bevalling op het witte doek brengen.

Beter bekend wordt Ernest in 2013 toen hij als enige twee keer deelnam aan het programma Bloed, Zweet en Tranen Hij behaalde uiteindelijk in 2015 de halve finale. Ook trad Ernest in 2014 op in de Amsterdam ArenA tijdens de Halftimeshow van de concertreeks van Toppers in concert 2014. Vier avonden lang maakte hij deel uit van dit jaarlijks terugkerende fenomeen.

In 2014 en 2017 geeft hij een eigen concerten. In 2014 stond hij in Theater de rode Hoed in Amsterdam en in 2017 was Level 2 in Zaandam de locatie. Bij het laatste concert maakte hij gebruik van een tienkoppige band en ontving hij gastartiesten zoals, Tino Martin, Peter Beense en Ben Cramer.

Ernest brengt in februari 2015 nog een keer zijn eerste single uit die deze keer op nummer 22 in de Digiplug top 100 binnenkomt.

In 2017 brengt hij meerdere singles uit waaronder twee met spaanse invloeden: “Jij keek me aan” en “Vrijgezel (het beste wat je deed)”. Van dit laatste nummer werd een clip geschoten in het spaanse Torremolinos. Ernest zelf is verantwoordelijk voor de teksten net als het hele album wat er op volgt. Ook het nummer “Het laatste Huis” waarmee hij een onuitwisbare indruk maakte op de jury en het publiek is op dit album verschenen. Het album draagt de naam: “Voor iedereen” Met dit album steeg zijn aantal tracks die verkrijgbaar zijn tot boven de twintig. Uiteraard vindt u deze allen terug op Spotify en iTunes.


WhatsApp chat